Schoolreisverzekering Online afsluiten

Op deze website schoolreisverzekering kunt u in een groot aantal gevallen online een schoolreisverzekering afsluiten. Online afsluiten, houdt in dit geval in, dat u zelf 24 uur per dag deze schoolreisverzekering via internet kunt afsluiten, mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 • De schoolreis duurt maximaal 90 aaneengesloten dagen
 • Het aantal leerlingen, leraren en begeleiders is niet groter dan 100
 • Het gaat om een Nederlandse school en alle leerlingen, leraren en begeleiders moeten een vaste woonplaats in Nederland hebben en ingeschreven zijn in een bevolkingsregister in Nederland.
 • U wilt een polis afsluiten met Beneluxdekking of Europadekking
 • Het is via deze website alleen mogelijk een schoolreisverzekering af te sluiten met uitgebreide dekking (groeps- en schoolreisverzekering van Europeesche Verzekeringen combinatie 2)

U kunt dus geen schoolreisverzekering via deze website afsluiten, indien u een schoolreis of schoolkamp hebt georganiseerd buiten Europa, u een schoolreis met meer dan 100 deelnemers wilt verzekeren, u langer dan 90 dagen op schoolreis bent of de deelnemers niet allemaal in Nederland wonen en niet allemaal in een Nederlands bevolkingsregister ingeschreven staan.

Waarvoor bent u verzekerd als u online een schoolreisverzekering afsluit?

 De groeps- en schoolreisverzekering van De Europeesche, combinatie 2, biedt o.a. dekking bij:

 • personenhulpverlening
 • schade of verlies van bagage
 • schade aan het schoolreisverblijf
 • bepaalde geneeskundige kosten
 • overlijden of algehele blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval
 • rechtsbijstand
 • aansprakelijkheid
 • wintersport en bijzondere sporten

Lees voor de exacte dekking de van toepassing zijnde voorwaarden voor u de polis afsluit!

Schoolreis online afsluiten in samenwerking met Europeesche Verzekeringen

Deze online schoolreisverzekering is een initiatief van Vakantie Zeker, in samenwerking met Europeesche Verzekeringen. Vakantie Zeker heeft eerder een groepsannuleringsverzekering ontwikkeld, welke ook online afgesloten kan worden.
Zie www.groepsannuleringsverzekering.nl

Is het noodzakelijk een schoolreisverzekering af te sluiten?

Vaak wordt gedacht dat het niet nodig is een schoolreisverzekering af te sluiten omdat leraren, begeleiders en leerlingen al individueel een reisverzekering hebben.

Omdat je echter bij een schoolreisverzekering beter als groep verzekerd bent, de dekking gebaseerd is op een groep en groepsreis en in de praktijk niet alle leerlingen en leraren privé goed verzekerd blijken te zijn, is het zeer aan te raden een schoolreisverzekering af te sluiten. Daarbij komt dat bij deze schoolreisverzekering ook medische kosten meeverzekerd zijn en dit niet ten koste gaat van een eigen risico. De dekking rechtsbijstand en aansprakelijkheid en schade aan het vakantieverblijf zijn extra redenen om een schoolreisverzekering met uitgebreide dekking af te sluiten.

Hoe kunt u de premie voor een schoolreisverzekering betalen?

Nadat u de polis online hebt afgesloten, ontvangt u per e mail de polis waarop het premiebedrag vermeld staat. U kunt de premie vervolgens gewoon via bankoverschrijving overmaken.

Vaker schoolreisverzekering afsluiten?

Indien uw school meerdere keren per jaar schoolreisjes organiseert, is onze online schoolreisverzekering helemaal een uitkomst. Indien u eenmaal een schoolreisverzekering via deze site hebt afgesloten, hoeft u bij de volgende schoolreisjes alleen nog maar de gegevens van de schoolreis (data, aantal deelnemers) door te geven en niet meer de gegevens van de school. Zo is een nieuwe schoolreisverzekering binnen enkele minuten afgesloten!

Individuele reis – of annuleringsverzekering afsluiten

Het is ook mogelijk om bij Vakantie Zeker een individuele reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Hierbij kunt u kiezen uit een kortlopende reis- of annuleringsverzekering of een doorlopende reisverzekering met eventueel een annuleringsdekking. Hierbij bestaat ook de mogelijkheid een duurzame reisverzekering af te sluiten met CO2 compensatie en ondersteuning van een aantal goede doelen.

Zie ook onze duurzame reis- en annuleringsverzekering voor particulieren. 

Onze wereld reisverzekering of lang op reisverzekering is bedoeld voor mensen die langere periode in het buitenland gaan verblijven in verband met bijvoorbeeld stage, werkstage, vrijwilligerswerk of wereldreis. Ook zeer geschikt voor backpackers.