Schoolreisverzekering

Beste schoolreisverzekering van Nederland

De schoolreisverzekering van Vakantie Zeker en Europeesche Verzekeringen is misschien wel de beste schoolreisverzekering van Nederland. Het is een zeer complete en betaalbare schoolreisverzekering en kan ook prima afgesloten worden voor schoolreisjes en schoolkampen van 1 dag. Uniek is dat u deze schoolreisverzekering online kunt afsluiten en u zich alleen de eerste keer hoeft te registeren.  Iedere volgende keer als u online een schoolreisverzekering af wilt sluiten, hoeft u alleen maar in te loggen en de data schoolreis of schoolkamp door te geven en het aantal deelnemers. Bij onze zeer complete schoolreisverzekering zijn leerlingen, leraren, ouders en begeleiders meeverzekerd. U kunt deze uitstekende verzekering voor schoolreisjes en schoolkampen tot en met 500 deelnemers ( leerlingen, leraren, ouders en begeleiders)  online afsluiten! In verband met het online afsluiten betaalt u geen poliskosten. In samenwerking met Europeesche Verzekeringen.

Wanneer kan via deze website online een schoolreisverzekering afgesloten worden?

U kunt via deze website online een schoolreisverzekering afsluiten, indien u een schoolreis in Nederland, de Benelux of Europa heeft georganiseerd en het aantal deelnemers aan deze schoolreis inclusief begeleiders, leraren en ouders niet meer dan 500 personen bedraagt. U kunt via deze website alleen een schoolreisverzekering afsluiten met uitgebreide dekking ( combinatie 2 ). Hierbij is bagage ook meeverzekerd. Wij werken hiervoor samen met Europeesche Verzekeringen.

Zie de voorwaarden en productwijzers schoolreisverzekering voor de exacte dekking.

Indien u een goedkopere schoolreisverzekering (met minder dekking en lagere verzekerde bedragen) wilt afsluiten (combinatie 1) is dat ook mogelijk. U kunt dan een offerte voor een goedkopere schoolreisverzekering aanvragen.

Offerte goedkopere schoolreisverzekering (combinatie 1) aanvragen.

Is deze schoolreisverzekering geschikt voor schoolreisjes van één dag?

Deze schoolreisverzekering is ook geschikt voor schoolreisjes, uitstapjes en schoolkampen van één dag. Ook dan is naast het verblijf, het vervoer op de heen- en terugreis verzekerd.

Bij wie wordt deze schoolreisverzekering ondergebracht?

Deze schoolreisverzekering wordt ondergebracht bij Europeesche Verzekeringen. Europeesche Verzekeringen is specialist in recreatieverzekeringen en met name reis- en annuleringsverzekeringen, groepsannuleringsverzekeringen, groepsreisverzekeringen en schoolreisverzekeringen. Europeesche Verzekeringen heeft meer dan 90 jaar ervaring in reisverzekeringen en staat bekend om haar uitstekende service en snelle schadeafhandeling.

Wie zijn er bij een schoolreisverkering verzekerd?

Alle deelnemers en begeleiders (leerlingen, ouders, leraren en overige begeleiders) van de op het polisblad genoemde schoolreis zijn verzekerd. Er is echter alleen maar dekking als deze deelnemers en begeleiders een vaste woonplaats in Nederland hebben, zijn ingeschreven in een Nederlands bevolkingsregister en het om een Nederlandse school gaat.
Wij hoeven overigens geen namen van deelnemers en begeleiders te ontvangen. Het totale aantal deelnemers en begeleiders is voldoende.

Waar is de premie voor de schoolreisverzekering op gebaseerd?

De premie voor de schoolreisverzekering is gebaseerd op het aantal deelnemers, de duur van de schoolreis en de dekking (combinatie 1 of 2, Beneluxdekking of Europadekking).

Via deze website is het alleen mogelijk om online een schoolreisverzekering met uitgebreide dekking (combinatie 2) af te sluiten. Het is wel mogelijk om een offerte voor de schoolreisverzekering met minder uitgebreide dekking (combinatie 1) af te sluiten.

Waarom is het alleen mogelijk via deze website een schoolreisverzekering met uitgebreide dekking (combinatie 2) af te sluiten?

Wij vinden het bij een schoolreisverzekering belangrijk dat de dekking van zo’n schoolreisverzekering optimaal is en zijn van mening dat de uitgebreide dekking beter aansluit bij de risico’s die een schoolreis met zich meebrengt. Bij de schoolreisverzekering is bij combinatie 2 de dekking uitgebreider en zijn de verzekerde bedragen hoger.

In welke landen bent u voor de schoolreisverzekering verzekerd?

Indien u een schoolreisverzekering gaat afsluiten, kunt u kiezen voor Benelux dekking of Europa dekking. Indien u kiest voor de Benelux dekking bent u verzekerd in Nederland, België en Luxemburg en tijdens uitstapjes van maximaal 48 uur hierbuiten.

Bij de Europa dekking bent u ook verzekerd in de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira, Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en heel Turkije. U bent met de schoolreisverzekering Europa dekking ook verzekerd tijdens uitstapjes van maximaal 48 uur buiten Europa.

Waar bent u voor verzekerd met onze schoolreisverzekering?

Onze schoolreisverzekering biedt dekking bij onder andere ongevallen, personenhulpverlening, telecommunicatiekosten, schade aan het vakantieverblijf, geneeskundige kosten, buitengewone kosten en te maken kosten voor rechtsbijstand en aansprakelijkheid.

Klik hier om de algemene en bijzondere voorwaarden te lezen (tevens productwijzers).

U ontvangt de polis schoolreisverzekering online

Indien u via deze website een schoolreisverzekering afsluit, ontvangt u de polis per ommegaande online op hetzelfde e mail adres als waarmee u de polis heeft aangevraagd. Omdat u de polis als PDF bestand ontvangt, kunt u deze eenvoudig zelf uitprinten.

Hoe kunt u de premie voor de schoolreisverzekering betalen?

U kunt de te betalen premie voor de afgesloten schoolreisverzekering overmaken middels bankoverschrijving. Houdt u er wel rekening mee dat de premie voor de aanvang van de schoolreis of schoolkamp bij ons binnen moet zijn, anders is er geen dekking.

Wanneer is de dekking van de schoolreisverzekering geldig?

De schoolreisverzekering is alleen geldig voor de periode die op het polisblad vermeld staat. U bent ook voor de heen- en de terugreis verzekerd als die data op het polisblad vermeld staan. Als u de schoolreisverzekering online via deze website afsluit, vult u dan als begin- en einddatum polis de datum van vertrek en de datum van thuiskomst in. U bent dan ook voor de vertrekdatum en datum van terugreis verzekerd. Duurt de terugreis langer dan een dag, noemt u dan als datum de dag dat u weer thuiskomt.

Hoe kan ik als school een schoolreisverzekering afsluiten?

Indien u een school in Nederland vertegenwoordigt, kunt u via deze website heel eenvoudig, online, éénmalig een schoolreisverzekering afsluiten. Het is ook mogelijk een last minute schoolreisverzekering af te sluiten, zelfs nog op de dag van aanvang van de schoolreis. Houdt u er echter wel rekening mee dat de dekking van de schoolreisverzekering pas in gaat als de premie door u betaald is en door ons ontvangen is. Op het moment dat u de polis online afsluit, ontvangt u ook een factuur voor betaling van de premie.

Klik op online afsluiten en vul stap voor stap de gevraagde gegevens .

Kan ik als school een “doorlopende schoolreisverzekering” afsluiten?

Het is niet mogelijk om als school een doorlopende schoolreisverzekering af te sluiten. Wel is het mogelijk om u als school te registeren tijdens het afsluiten van de eerste schoolreisverzekering. Als u zich als school eenmaal geregistreerd hebt, hoeft u in het vervolg alleen nog maar per schoolreisverzekering de data, aantal deelnemers en Beneluxdekking of Europadekking door te geven.

Klik hier als school de eerste schoolreisverzekering af te sluiten.

Waarom is dit de beste schoolreisverzekering van Nederland?

Dit is de beste schoolreisverzekering van Nederland omdat de dekking optimaal is, de premie betaalbaar, er geen poliskosten worden berekend, de polis eenvoudig online kan worden afgesloten en deze verzekering milieuvoordeel en CO2 compensatie oplevert. En in de toekomst krijgen scholen die deze reisverzekering online afsluiten als extra voordeel korting bij diverse educatieve, doe en natuur schoolreisjes! Zo ben je als school goed verzekerd en duurzaam bezig!

Wat te doen als u vragen heeft?

Indien u vragen heeft, kunt u ons van maandag tot en met vrijdag bellen op: 085 – 303 11 90. U kunt ons ook mailen. Maak dan gebruik van het contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Groepsannuleringsverzekering afsluiten?

Het kan bij een schoolreis ook belangrijk zijn een groepsannuleringsverzekering af te sluiten. Indien een schoolreis onverhoopt niet door kan gaan in verband met het overlijden of ernstig ongeval van een deelnemer (leerling of begeleider) kan de schoolreis geannuleerd worden. Dit geldt ook als een deelnemer of begeleider schoolreis ernstig ziek wordt.

Meer informatie over onze groepsannuleringsverzekering vindt u op de website:
www.groepsannuleringsverzekering.nl

Reisverzekering afsluiten

U kunt via onze websites behalve onze schoolreisverzekering, ook een reisverzekering voor particulieren afsluiten. Hieronder vindt u een overzicht van websites waarop u reisverzekeringen met elkaar kunt vergelijken en een reisverzekering kunt afsluiten.

Kortlopende reisverzekering
Doorlopende reisverzekering
Reisverzekering